torstai 2. heinäkuuta 2009

7. Onko vapaata, älyllistä pääomaa riittävästi?

Onko vapaasti, omilla jaloillaan astelevaa älyllistä pääomaa riittävästi, että
uusi punavihreä Vasemmistoliitto pystytään todellisuuteen luomaan?

Uuden filosofisen, ekologisen ja eettisen punavihreän kokonaisuuden luominen vaatii paljon työtä, päivittämistä tähän aikaan ja tulevaisuuteen.  Monitahoista älyllistä pakettia tai eri alojen tiimityötä, koska perusarvopohjan löytämiseksi on kammattava periaatteessa kaikki mittakaavatasoissa globaali, EU, kansallisvaltio, kunta ja yksilö. 
On hahmotettava sieltä se punavihreä kokonaisuus – ja käännettävä seuraavaksi teoreettisen analyysin oleelliset tulokset punavihreiksi vastauksiksi olemassa oleviin ongelmiin. 
Sen jälkeen arvomaailma on kuljetettava pois sieltä teoreettiselta tasolta; ja kyettävä yksinkertaistamaan oleellista arvopakettia lopulta niin paljon, että myös herra ja rouva Tavallinen-Pulliainen sen kadulta ymmärtää. 

Vapaalla ajattelulla tässä tarkoitan sitä, että esimerkiksi Jumalaansa syvästi uskova ihminen ei voi tosiasiassa ajatella sellaisia elämänfilosofioita, joissa sitä Jumalaa ei kantavana voimana ole. Samaan tapaan oman aatteensa ja ajattelunsa vankina on moni Marxin ja Leninin ajatusten vannoutunut kannattaja. Jos siellä omassa henkisessä ytimessä on kiveen hakattuja totuuksia sieltä perinteisestä vasemmistolaisesta aatemaailmasta, niin se rajoittaa uuden ajattelua. 
Ratkaisevalla tavalla. On tietty valmis asennoituminen asioihin, tietyt uskomukset joita ei kyseenalaisteta. Tiettyä näköalattomuutta.

Onko ihmisiä, jotka kykenevät luotaamaan pohjia myöten esille sen nyt etsintään laitetun punavihreän Vasemmistoliiton? Se on edellytys, että käytännön tason politiikan teko ja vuorovaikutus saadaan johdonmukaiseksi ja tavoitteelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti